Първи ноември – ден на народните будители

Публикувано на 30 октомври 2023 в 21:29

Първи ноември е ден, в който се прекланяме с почит и възхищение пред всички онези българи, които през вековете са изградили един буден народ, запазил вярата във високите ценности, добродетели и идеали!

Дните преди Денят на Народните будители бяха тематично посветени на хората на духа и вярата, на пазителите на националната ни идентичност.

Учениците от начален етап рецитираха стихове, пяха песни за будителите, изработваха тематични картички, рисунки, постери и презентации.

Първолаците от 1. б изнесоха рецитал, песни, гостуваха им ученици от 6. б клас, които ги запознаха с Будителите. Децата изработиха картички и книгоразделители. Учителите ги наградиха с вкусни меденки с ликове на будители

Пред учениците от 2. а клас бе изнесена беседа за Народните будителите,  изгледаха презентация, оцветяваха картички. Родителите подариха меденки с образа на будителите. Изготвиха и табло, което закачиха във фоайето на училището ни. 2. б клас подготви изложба с портрети на будители и информация за тях. Направиха краснописен препис за патрона на училището. Изгледаха презентация по темата и разговор за будителите на 27.10.2023 г. Учениците от 2. в клас изнесоха рецитал по случай деня на Народните будители пред първокласниците.

Децата от 4. а клас отбелязаха Деня на Народните будители, като рисуваха техни портрети и редиха магнитни пъзели.

Децата от Клуб “ Българолюбче “ подготвиха рецитал.

В 5-те, 6-те и 7-те класове се проведоха беседи и изгледоха презентации по случай Деня на Народните будители.

Учениците от 4, 5, 6 и 7 клас взеха дейно участие в подготовката и реализирането на украсата на училището, направиха презентации и рисунки, посветени на Будителите . Деца от 7 клас изненадоха приятно своите учители, като им поднесоха картички по повод празника.

Нека заедно да продължим да възпитаваме в любов към науката, да градим родолюбието, да построим оня мост, по който нашите деца да пренасят знанията и ценностите, наследени от нашите предци, в бъдещето!