ПОВОД ЗА ГОРДОСТ

Публикувано на 4 ноември 2023 в 7:04

 

      Ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово участваха в международната Олимпиада „Кингс“.

     Третокласниците получиха своите дипломи от финалния кръг по математика. И седмината ученици показаха ниво на знание втора степен за своята възраст. А това са:

Димитър Георгиев, Даная Стоянова, Елизабет Георгиева, Даная Гинчева, Анна Дженкова, Анелия Танева и Елена Георгиева.

     Ученици от шести и седми клас получиха своите отличия от включването си във финалния кръг по английски език. Там резултатите са впечатляващи:

  • две дипломи първа степен за шестокласничките Боряна Георгиева и Анна Кускунова;
  • седем дипломи втора степен за шестокласниците: Лъчезар Димитров, Иванина Иванова, Даяна Иванова, Иван Андреев, Ивайла Цветкова и седмокласниците: Денислав Димитров, Дамян Ангелов.
  • три дипломи трета степен за шестокласниците: Калоян Койчев, Йоана Мунева и Ивая Петрова

Заради прекрасните постижения училището получи Диплом, в който се потвърждава, че ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово е в ТОП 50 за България по брой ученици, които са получили диплома с първа и втора степен за ниво на знания по английски език и е в ТОП 5 за област Ямбол по брой ученици, участвали във Финалния кръг на Олимпиади Кингс по математика.

       Техните ръководители Радостина Димитрова, Пенка Неделева и Галина Георгиева получиха грамоти за значителни успехи в организирането на международната дистанционна Олимпиади Кингс България и подобряване на учебния процес.

      Директорът на училището г-жа Светлана Стоянова връчи дипломите на участниците, като им пожела да бъдат все така упорити, старателни, любознателни и да имат още много успехи.