ДА ПОСАДИМ ДРЪВЧЕ!

Публикувано на 28 ноември 2014 в 21:09

Нашите ученици с ентусиазъм се включват в екологични инициативи. Не може да ги спре дори студеният северен вятър. Учениците от VІ „В“ клас избраха залесяването като проява, която да направи празника на училището по-смислен. Начинанието им стана възможно, след  като инициативата бе подкрепена от Държавно горско стопанство – гр. Елхово, набавило необходимия вид и количество посадъчен материал. Засадените тополи общо са 5 и ще пазят сянка на малчуганите от  училищната детска градина, за които се изгражда детски кът с площадка за игра и пясъчник.

За уговореното сътрудничество с  Държавно горско стопанство – гр. Елхово се погрижи госпожа Елена Кускунова, а засаждането на дръвчетата организира господин Желязко Петков.

Инициативата е в подкрепа на покана от Министерството на образованието и науката да се присъединят младите хора към международна кампания „Да посадим 100 милиона дръвчета до 2017 година“ на глобално виртуално училище „Enviroment Online – EN“ и мрежа за устойчиво развитие, насочено към включване на училищата в екологични инициативи.