КОЛЕДА Е! ВРЕМЕ ЗА ПРАЗНИЦИ!

Публикувано на 23 декември 2014 в 19:38

След напрегнат усилен труд от първия учебен ден до днес за ІІ-а клас от ОУ „Свети Паисий Хилендарски” град Елхово настана време за веселба. Веселба ли? И то каква веселба?

В класната стая на ІІ-а се състоя Коледно състезание под надслов „Какво?, Къде?, Кога?, Защо?”.

Две седмици преди тържеството учениците на случаен принцип сформираха три отбора: „Коледна камбанка”, „Снежко”, и „Коледна елха”. Избраха си капитани и настана бурна подготовка. Научиха и разказаха за Бъдни вечер, Коледа и коледарите. След това всеки отбор се състезава в редактиране на сгрешен текст по български език, в решаване на математическа верижка, с която изчислиха продължителността на коледната си ваканция, решаваха задачи-шеги. В края на оспорванато състезание всеки отбор съвместно със своите родители реши кръстословица, в която се получи пожеланието на класната ръководителка, госпожа Донка Вълева за децата от класа и техните родители за предстоящата 2015 година – радост, щастие и здраве.

Компетентно жури от родители и един от главните учители на училището- госпожа Красимира Петрова оцени отговорите на отборите, даде обективни оценки и отчете резултатите:

На  І-во място отбор „Коледна елха”.

На ІІ-ро място отбор „Снежко”.

На ІІІ-то място отбор „Коледна камбанка”.

На всеки отбор журито раздаде награди.

И понеже Коледа е празник на добротата, в края на тържеството учениците представиха коледната миниатюра „Вълкът и ряпата”. В нея всички ученици от класа се превъплатиха в различни роли и доказаха, че добротата ще победи злото на Земята. Последва групова рецитация на стихотворението „Песен за доброто” от Недялко Йорданов:

„Защото макар да е жилаво злото,

 в човека все пак побеждава доброто!”

Коледа е!

Празник на всички християни. Нека ни е честита!

Нека бъде спорна и плодовита Новата 2015 година!