„Дни на доброто“ продължават

Публикувано на 16 декември 2023 в 20:45

Декември месец дойде, а с него и Рождество Христово. Един от най-светлите християнски празници – ден, пълен с вълшебство! Рождеството ни носи толкова радости, красота и очарование!  Те са навсякъде около нас! Дори и в малките неща – жест, усмивка, подадена за помощ ръка… Рождество е ден, който носи светлина, в който обещаваме да бъдем по-добри.

То иде с чудните си приказки. Иде с тлеещия огън в огнището. Неговите пламъци са надеждата, която подгрява заледените ни пръсти, стопля душите ни и им дава топлина и светлина.

Коледа е любимият празник на малки и големи. Учениците от 2 в  клас с класен ръководител Пенка Михова и   Денка Иванова  – учител в ГЦОУД поднесоха на своите родители възможност да усетят истински празничен дух. Обстановката беше автентична и уютна – с камина, в която се слага бъдник, трапеза, на която бяха наредени домашно приготвени постни гозби и традиционни български носии, с които децата посрещнаха своите гости.

Учениците показаха, че познават и спазват българските традиции. С песните, които изпяха, засилиха празничния дух и ни напомниха, че трябва да помним народната песен и традиция. Те са верният образ на нашия някогашен живот, от който все още черпим сили. Защото народ, който помни и спазва традициите си винаги ще го има.

Учениците от 2 в клас от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово Ви пожелават светли празници, изпълнени с красивата песен на доброто!