Продължава работата по проект “Включващо обучение”

Публикувано на 14 януари 2015 в 11:55

През учебната 2014/2015 година в ОУ “Свети Паисий Хилендарски” гр. Елхово продължава работата по проект “Включващо обучение”. Със 17 деца, нуждаещи се от ресурсно подпомагане, работят двама ресурсни учители – Пенка Андреева и Пенка Михова, логопед Мариана Георгиева и психолог Александра Драгнева. В план-графика на екипа са предвидени нови разнообразни мероприятия с учители, родители и ученици. Това ще допринесе за подобряване на екипната работа и популяризиране на дейностите по проекта.

За добрата координация между учителите и специалистите по проекта са сформирани екипи за подпомагане на обучението и възпитанието на деца и ученици със специални образователни потребности, чиито председатели са класните ръководители.

Осигурени са 3 кабинета – 2 за ресурсните учители и 1 за логопеда и психолога. Ресурсните кабинети са обзаведени напълно с необходимите мебели, учебно-технически средства, дидактични материали и учебни помагала, компютърно оборудване.

С учениците се работи индивидуално, прилагат се подходящи педагогически методи и похвати. Непрекъснато се поддържа контакт с родителите, дискутират се основните затруднения на децата и силните им страни. Децата със специални образователни потребности участват в класови и училищни дейности. Те са част от живота на училището, в което учат.