Квалификационна дейност – бинарен урок

Публикувано на 21 март 2024 в 18:35

На 21.03.2024 г. в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово се проведе бинарен урок с учениците от VI б клас на тема: „Решаване на практически задачи с правилен многоъгълник, чрез формули в Excel“. Урокът бе изнесен от преподавателите им по математика и компютърно моделиране и информационни технологии: Елена Чалъкова – старши учител и Иванка Павлова – ръководител направление информационни и комуникационни технологии.

Използването на ИКТ по математика води до разширяване знанията на учениците и до обогатяването на дигиталната им компетентност. Предметите математика и компютърно моделиране и информационни технологии поставят основите на методология, която намира приложение във всички области на общообразователната подготовка. Те взаимно се допълват и са в тясно взаимодействие. Така по един нестандартен и ефектен начин се съчетаха знанията и уменията по два предмета на учениците от шести клас.

Г-жа Чалъкова представи презентация и постави практически задачи, които учениците  с помощта на г-жа Павлова решаваха, чрез компютър с програмата Excel . Интересът на учениците беше на изключително високо ниво през цялото време. Те участваха активно в часа.

Гости на открития урок бяха г-жа Мария Кичукова – директор на училището, г-жа Светлана Стоянова – ЗДУД, както и учители от учебното заведение.