Квалификационна дейност – бинарен урок

Публикувано на 29 март 2024 в 4:23

 

На 28.03. 2024 г. в ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ се проведе бинарен урок по английски език и човекът и природата от г-жа Мария Кичукова – директор на училището и г-жа Елена Кускунова  старши учител, чужд език в начален етап на основното образование. Урокът се проведе в 4 „а“ клас , а темата бе „ Хранителни вещества и здравословно хранене“. В урока се отличиха ясно междупредметните връзки.

В началото на урока чрез беседа се актуализираха знанията за храната като източник на енергия за човешкия организъм. Акцентира се върху значимостта на храната за растежа и здравето на човека. Учениците дадоха примери за храни с растителен и животински произход. Въведоха се новите понятия за хранителните вещества, които се съдържат в храните и техните характеристики. Това стана с игра на интерактивен екран, чрез която учениците показаха знания както на български, така и на английски език. Урокът продължи с дискусия дали учениците се съобразяват с това каква храна приемат, с активността си и възрастта си. Приложиха знанията си като съставиха отново на английски и български език  хранителна пирамида. Накрая направиха извод, че никоя храна не съдържа достатъчно количество от всички вещества, затова трябва така да ги комбинират за да има баланс.

Учениците освен добри познания по човекът и природата и по английски показаха, че и в семействата им се обръща внимание на здравословния начин на хранене. Презентираха на английски и български език здравословна храна приготвена у дома.