Наш ученик сред наградените лауреати от IV НК „Българските архитектурни паметници в макети” 2015 г.

Публикувано на 9 март 2015 в 14:59

На 3.03.2015 г. от 15:00 часа във Фестивален и конгресен център Варна, се проведе награждаването на лауреатите от Четвъртия национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети”, който е посветен на Националния празник на България – Трети март. Конкурсът се организира ежегодно от Общински детски комплекс, под патронажа на кмета на Варна – г-н Иван Портних и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН.

Целта е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Конкурсът дава възможност да се направи преглед на уменията и сръчността на децата, получени и усвоени в училище и в извънучилищните форми на дейност.

Тази година темата е „Часовникови кули”. Жури разгледа и оцени 109 творби на участници от 32 населени местa в страната и дори от Беларус. От Елхово своя макет изпрати ученикът Майкъл Димитър Димитров от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“. Той спечели трето място и бе награден с авторски плакет и диплом.

Макетите, които участват в конкурса са изработени от различни материали – хартия, природни материали, строителни елементи, зърнени храни, шума от царевица. В творбите освен сръчност са вложени много старание, творчество, много любов и фантазия. Макетите на часовникови кули са експонирани в изложба, във фоайето на ФКЦ.

Денят на награждаването бе на Националния празник на България – Трети март.