АПРИЛ ДОНЕСЕ ЗНАЧИМИ УСПЕХИ ЗА ОУ „СВЕТИ ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ ГР. ЕЛХОВО

Публикувано на 30 април 2015 в 19:13

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ УЧАСТИЕТО НА УЧЕНИЦИ В НАЦИОНАЛНИ ОЛИМПИАДИ ЗА 2014-2015 г.

В ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово подготовката на учениците в областта на науката донесе радващи резултати.

С две впечатляващи представяния е наша седмокласничка. На проведения  областен кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование Дойка Иванова, ученичка от VІІ клас, се класира на 1 място с най-висок резултат.

Националният  кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование се проведе в гр. Вършец. В нея участваха 120 млади биолози от цялата страна, които се състезаваха в две възрастови групи: за VІІ, VІІІ, ІХ клас и за Х, ХІ, ХІІ клас. В І-ва група участва и нашата възпитаничка Дойка Христова Иванова от VІІ „Б“ клас. В двата състезателни дни участниците се състезаваха в решаването на тестови задачи в рамките на 4 часа и практически задачи в два кръга: Ботаника и Зоология, които по съдържание и степен на трудност надхвърлят задължителната учебна програма.

Благодарение на усилената си подготовка под ръководството на преподавателката, старши учител Николинка Атанасова, Дойка Иванова се представи изключително достойно, постигна общ резултат от 73 точки /10-та в крайното класиране/ даде своя принос за името на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово като училище – ковачница на успехи и бъдещи специалисти.

Всичко това стана възможно благодарение на ръководството на училището, което обезпечи всички разходи и осигури спокойствие на участниците.

Значим  двоен успех постигна ученичката от VІІ клас Денимира Мишева, подготвена от помощник-директор Пенчо Бординяшки, на олимпиадата по Български език и литература. За седмокласниците има национален кръг на олимпиадата. Две изпитни работи за област Ямбол са постигнали резултата от 90 до 100 точки и едната е на Денимира.

В Националния  кръг на олимпиадата по Български език и литература в град Кърджали участваха 49 ученици от шестнадесет области. Това са най-добрите от отличниците в страната. Участниците получиха грамоти. При изнесените резултати Денимира Мишева е на 9-то място. Класираните на І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място могат да си изберат учебно заведение, без да полагат изпит, в което да учат след 7 клас.

Самият факт, че Денимира Михова е участничка в националния кръг и е сред първите  девет, е впечатляващ резултат и повод за гордост от постижението и.