По повод 24 май ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово празнува

Публикувано на 22 май 2024 в 17:11

Днес, 22.05.2024 година в двора на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово се проведе тържество по повод 24 май  – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Тържеството бе открито с песента „Върви народе възродени“, изпълнена от Мария и Гергана от VI „б“ клас и танц на третокласниците от мажоретен състав.

Директорът на училището, г-жа Мария Кичукова, поздрави ученици, учители и служители  с настъпването на празника 24 май. Пожела на учениците постоянство в овладяването на знанията. Благодари на учителите за техния всеотдаен труд.

Празникът продължи с песента „Родна реч“, изпълнена от ученици от IV „б“ клас с ръководител г-жа Светлана Стоянова и рецитал на учениците от трети клас. Вокална група „Чучулига“, с ръководител г-жа Вълка Ангелова изпълни песента „Щастието“.

ДЮТС към ЦПЛР – ОДК – Елхово с ръководител Цветанка Христова поздрави училището ни с Дунавско хоро.

Тържеството приключи с рецитация на стихотворението „На Кирил и Методий“ от първокласници от I „а“ клас, а след това и изпълнено като песен от ученици от II „Б“ клас.

Госпожа Кичукова – директор на училището награди с книги и материални награди, за отличен успех, изяви в състезания, конкурси, олимпиади и други значими за училището мероприятия през учебната 2023/2024 година 120 заслужили ученици.