ОУ „Свeти Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово отбеляза Националния ден на безопасността за движение по пътищата – 29.06.

Публикувано на 26 юни 2024 в 17:06

На 26 юни 2024 год.  в ОУ „Свeти Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово  се отбеляза Националният денят на безопасността на движението по пътища

та. Инициативата е на Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“. По този повод се проведоха  следните дейности и мероприятия:

  • Викторина с учениците от VII клас – гр. Елхово за положението им като участници в пътното движение с цел превенция и опазване живота и здравето им и формиране на култура по пътна безопасност.

 Припомниха се правилата по Безопасност на движението. Викторината беше подчинена на четири ключови теми: Опасностите от управление на електрически тротинетки; задължително поставяне на обезопасителни колани – както от водачите, така и от пътниците; опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране и др. Учениците стигнаха до извода, че инцидентите със загинали на пътя се дължат на: превишена скорост; неправилно изпреварване; заради отнемане на предимство; заради употреба на алкохол и наркотици.

  • Ученици от VII клас, облечени със светлоотразителни жилетки запознаха бъдещите първокласници , които посещават организираната лятна занималня и учителите с посланието на Държавна агенция „ Безопасност на движението по пътищата“.

    Проведените мероприятия имаха за цел да се формира социално – отговорно поведение и безопасно движение по пътищата в началото на лятната ваканция.