Първи учебен ден на учебната 2024-2025 година

Публикувано на 21 септември 2024 в 6:11

Тържественото откриване на новата учебна година е истински празник. Той носи в себе си обещания за много знания и букет от пъстри емоции. Днес, 16 септември 2024 година, първото класно училище в града отвори врати, за да посрещне своите ученици. С тържествена церемония бе открита учебната 2024/2025 година в ОУ “ Свети Паисий Хилендарски“ град Елхово.

Под звуците на химна на Република България в двора на училището бе издигнат националния флаг. 

Скъпи гости, дошли да споделят трепета и вълнението в този празничен ден бяха: г–н Петър Гендов – кмет на Община Елхово, г–н Християн Кускунов – Председател на Общински съвет Елхово, г–н Пенчо Бординяшки – бивш директор на училището, родители, бивши учители, ученици и служители.

Директорът на училището Мария Кичукова отправи своето сърдечно приветствие към учениците като им пожела да изпълнят времето си в училище с вдъхновение, прозрение и смисъл. Тя благодари на всички преподаватели и служители за всеотдайността им и подчерта, че техният ангажимент е изключително сериозен и отговорен, свързан с обучението и образованието на бъдещето на България.

Неописуемо бе и вълнението на родителите в този ден, свързано със спомена за най-щастливите дни от детство. Поздрав на подкрепа и вдъхновение към учениците отправи г-жа Николета Мелева – майка на първокласник.

Ученици от първи клас споделиха своя трепет и вълнение чрез изпълнението на стихотворения. Те получиха ценни съвети от второкласниците, които прекрачиха училищния праг за първи път миналата година.

Музикален поздрав към всички бяха песните „Довиждане , лято!“ и „Пеперуда ходи“ в изпълнение на вокална група с ръководител г-жа Вълка Ангелова. Чрез танцови движения мажоретките от четвърти клас, помогнаха на присъстващите да усетят ритъма в сърцата им.

Училищното звънче призовава ученици и учители да влязат в класните стаи, готови за предизвикателства и приключения през новата учебна година.
По традиция първи в училището днес влязоха първокласниците, , водени от своите учители –Денка Дюкенджиева – Иванова, Димитрина Николова , Иванка Русева и Виктория Алексиева.

Директорът на училището Мария Кичукова лисна вода от менче, поднесе пита с мед на учениците и отправи пожелания за успешна учебна година.