Европейски ден на спорта в ОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Елхово

Публикувано на 27 септември 2024 в 12:05
Днес, 27. септември учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ отбелязаха Европейския ден на спорта с активна и ползотворна програма, включваща утринна гимнастика и инициатива за почистване на училищната територия.
Рано сутринта, в двора на училището, ученици и учители се събраха за обща гимнастика на открито. Под звуците на бодра музика, децата с ентусиазъм изпълняваха различни упражнения, водени от своя учител по физическо възпитание. Гимнастиката, предназначена да повиши тонуса и настроението на участниците, бе не само физическо упражнение, но и начин за насърчаване на здравословния начин на живот и спортната култура сред младото поколение.
След гимнастическата сесия, учениците продължиха деня си с инициатива за почистване на училищната територия. В рамките на обедната си почивка, децата, въоръжени с ръкавици и чували за отпадъци, активно се включиха в почистването на двора. Тази инициатива има за цел не само да поддържа чистотата на училището, но и да насърчи отговорното отношение към околната среда.
Денят приключи с удовлетворение и усмивки по лицата на учениците, които не само бяха направили нещо полезно за здравето си, но и допринесоха за по-добрата среда в тяхното училище. Европейският ден на спорта се превърна в празник на единството, спорта и грижата за общото благо в училище.
По този начин училището чрез забавление и физическа активност цели да мотивира своите възпитаници да бъдат активни, да се включват в различни инициативи и да повишат усещането за „принадлежност към училището“.