Информационна среща „Езикът, който ни събира и разделя“

Публикувано на 14 декември 2015 в 13:26

На 09. 12. 2015 г. от 13.10 ч. по проект “Включващо обучение“ се проведе мероприятие свързано със седмицата на четенето, организирана в ОУ “Свети Паисий Хилендарски“ град Елхово.

Със заглавие “Езикът, който ни събира и разделя“ протече информационната среща с родителите на деца и ученици със специални образователни потребности.

Бяха представени интересни техники и подходи на работа с децата, които имат проблеми в езиковото развитие.

Всички ученици  с голямо желание участваха в изработването на постера “Как да опазим родната природа“, изготвен от логопеда Мариана Георгиева. Ресурсните учители Пенка Михова и Пенка Андреева показаха на родителите интересни техники за четене и справяне с езиковите затруднения на децата. Бяха прочетени народни приказки и кратки текстове. Децата отговориха на въпроси от съдържанието и показаха, че могат да четат с разбиране. Освен това изразиха и свое мнение по темата и достигнаха до изводи и заключения.

Участниците поздравиха своите родители с кратки стихчета за Коледа, а като подарък за гостите бяха изготвени картички с пожелания за предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Срещата завърши с благодарност от страна на родителите за полаганите грижи и внимание към децата им.