Двойна спортна победа

Публикувано на 19 февруари 2016 в 9:23

Започна общинският етап на ученическите игри за учебната 2015/2016 година. ОУ „Свети Паисий Хилендарски” стана домакин на състезанието по баскетбол, като посрещна в модерния си физкултурен салон два отбора момчета. Госпожа Ивана Кърева, директор на Общински детски комплекс, организатор на общинския етап на ученическите игри, откри първенството и поздрави треньорите и отборите.  Състезаваха се отборът на домакините срещу отбор от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“. На 17 февруари отборите се срещнаха. Разликата в точките стана значителна за радост на публиката, вълненията прерастнаха в бурни аплодирания, очакванията за победа се оправдаха. Баскетболния двубой доказа по-добрата подготовка на момчетата от ОУ „Свети Паисий Хилендарски”, които се класираха за областния етап на ученическите игри и ще пътуват през месец март за състезания по баскетбол в град Ямбол.

Съдията – г-н Иван Ников, старши учител по физическо възпитание и спорт – поздрави и двата отбора за спортсменската игра. Победата дължим на учениците от VІ клас Никола Илиев, Теодор Великов, Ангел Стоянов и от VІІ клас Иван Златанов, Майкъл Димитров, Георги Стефанов, Александър Димитров, Любослав Кръстев, Чудомир Чобанов и Янко Янев.

Във втория състезателен ден бяха проведени двубои по тенис на маса. Трима гостуващи състезатели от ОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ премериха сили с трима състезатели от нашето училище, „Свети Паисий Хилендарски”. Двама от нашите състезатели постигнаха убедителна победа, Теодор Великов от VІ „а“ и Йордан Йорданов от V „б“. С много добро представяне е Стоян Илиев от V „а“. Нашите се класират за областния етап на ученическите игри.