ОБЛАСТНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Публикувано на 25 април 2016 в 9:31

Отборът на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово участва в областното състезание по безопасност на движението, което се проведе в гр. Ямбол на 21 април. Областният етап е част от Националното ученическо състезание по безопасност на движението под надслов „Да запазим децата на пътя“ и се организира по Националния календар за извънучилищните дейности на МОН за учебната 2015/2016 година. Целта на състезанието е изграждане на умения и навици за действие в условия на пътното движение и формиране на култура за безопасно движение на пътя.

Участваха четири отбора, съставени от по 4 ученици от 5 до 8 клас, заели първите места в общинския етап: от Община Елхово, чийто представител е отборът на ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово, отбор на Община Стралджа, отбори на Община Тунджа и Община Ямбол.

Състезанието се проведе в пет кръга: решаване на теоретичен тест с 20 въпроса, листовка по безопасност на движението; викторина със знания по въпроси за велосипеда, подредиха пъзел с изображение на пътен знак и решиха тест по първа долекарска помощ с 5 въпроса.

С нашето представяне и резултат класирахме Община Елхово на второ място. Победиха в състезанието учениците от Община Стралджа. На трето място е отборът на Община Тунджа.