Грамота от литературен конкурс

Публикувано на 3 юни 2016 в 22:06

Националният фестивал на детската книга се проведе в град Сливен от 9 до 11 май 2016г. Културното събитие е посветено на книгоиздаването за деца, четенето и разпространението на творби за тях и се организира за осемнадесети пореден път. Провежда се ежегодно през месец май. Организира се от Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен с подкрепата на Министерство на културата, Национален център за книга към Министерството на културата, Община Сливен, Областна управа – Сливен, Агенцията за българите в чужбина, Ротари клуб – Сливен, издателства и др. Гости на Фестивала са автори, издатели, книгоразпространители, библиотечни специалисти от България и други страни, педагози.

Ежегодно в рамките на Националния фестивал на детската книга се провеждат и литературни конкурси и конкурси за рисунка на различни теми. В тях вземат участие деца и юноши на възраст от 6 до 16 години.

Тази година с грамота за своя разказ се отличи една наша ученичка от VІ „б“ клас – Мариела Тодорова Тодорова, която се състезава във втора възрастова група на раздел „Проза“. Посланието на нейния разказ насочва читателите към удовлетворението от осъществената мечта. Мариела се състезава във възрастовата група от 11 до 14 години и преподавателката ѝ, госпожа Петрова, се надява ученичката да става по-опитна в следващите години.