„АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ“ – АКАДЕМИКА БГ

Публикувано на 3 юни 2016 в 22:17

За шеста поредна година на 1-ви юни точно в 10 ч. децата от цялата страна рецитираха едновременно „Аз съм българче“. В организираната от Академика БГ инициатива се включиха близо 30 000 деца от детски градини и училища, както и от български училища зад граница.

Тази година централното събитие бе в Сопот. Децата от града на Вазов по традиция най-масово участват в едновременното рецитиране на любимото стихотворение. За тях то е част от тържествената програма за отбелязване на 10-годишнината от създаването на Центъра за работа с деца (ЦРД) с ръководител Пенка Терзиева.

„Програмата включва много игри, изненади, награди за малчуганите, а за финал се извиe кръшно българско хоро. Включиха се всички деца от града, от училищата и от детските градини, както и родолюбиви граждани. В Сопот се пази паметта българска, предавана от поколение на поколение“, съобщи ръководителят на Общинския детски и младежки парламент Митка Божкова-Иванова.

В утрото на 1-ви юни „Аз съм българче“ прозвуча в близо 200 населени места в цялата страна. Всяко учебно заведение ще получи грамота за участието си от Академика БГ, а в едноименния образователен портал ще бъдат публикувани галерии и видеоматериали.

Учениците от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово също се включиха в инициативата. Четвъртокласниците и петокласниците от училището взеха присърце идеята и с жар рецитираха стихотворението на Вазов „Аз съм българче“.