Национална изложба-конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“

Публикувано на 15 февруари 2011 в 21:57

Ученика Андон Ченков от VI б клас зае второ място на Националната изложба-конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“ -2011 г. Конкурсът се организира от Министерството на образованието, младежта и науката, Национален дворец на децата – гр. София, Регионален инспекторат по образование – гр. Бургас и община Сунгурларе.

Темите в конкурса са свързани с Трифон-Зарезанските обичаи. Общо 2530 ученика са взели участие в конкурса тази година.Творбата на нашия шестокласник е класирана на второ място във възрастовата група от 11 до 14 години. Награден е със статуетка и грамота.Това е и негово първо участие в този конкурс. Общо трима възпитаника на основното училище предават творби за участие. Андон обича да рисува, като посещава и свободно избираема подготовка по изобразително изкуство, обича да участва в различни конкурси, печелил е и грамоти и други призови места.
 
Подкрепа получава от учителя си по изобразително изкуство Желязко Петков, които присъства на официалната церемония по връчването на наградите.