Европейска година за борба с бедността и социалното изключване

Публикувано на 21 май 2010 в 22:38

Във връзка с европейската година за борба с бедността ученици от ОУ“Св. Паисий Хилендарски“ се включиха в благотворителна инициатива в  ЦЦРИ „Св.Марина“ – гр. Елхово.

Празникът е идея на учениците с класен ръководител –г-жа Николина Димова и екипът на ЦСРИ ”Света Марина”- гр. Елхово.

Учениците от ОУ”Св.Паисий Хилендарски”-гр.Елхово и децата от ЦСРИ ”Света Марина”- заедно рисуваха, пяха, танцуваха и така изразиха своята съпричастност към хората по света, които трудно живеят и се чувстват самотни.
Децата участници нарисуваха рисунки, като върху тях оставиха своята ръчичка, която е знак за близост към бедните деца по света. С готовите творби беше подредена изложба. Всички заедно оформиха пано „Слънце” с лъчи от детски ръце.
Празникът завърши с музикални изпълнения, танци и игри.

Учениците от ОУ“Св. Паисий Хилендарски“ се включиха в благотворителната инициатива на община Елхово за изработване и продажба на мартенички, с цел подпомагане на социално слабите деца в общината.

Всяка година учениците се включват и в пролетните инициативи на общината и МОМН за почистване на околната среда, училището и други обекти. В тази връзка през последните години училището има защитени и спечелени няколко проекта свързани с опазването на околната среда.