125 години OУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово

Публикувано на 2 декември 2011 в 20:00

OУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово чества 125 годишнина.

Празникът недвусмислено показа, че училище ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е училище с традиции и бъдеще!

От вчера по повод празника на училището бе представена изложба „Младите таланти на OУ Св. Паисий Хилендарски” на ученици от основното училище във фоайето на Читалище „Развитие” – Елхово, която можеше да се разгледа и днес. В изложбата са включени творби на ученици от 1993 година до 2011 година.

По повод празник на училището бяха организирани редица мероприятие, а кулминацията на празника бе днес от 10:00 часа, в салона на Читалище „Развитие” – Елхово.

Да споделят празника с ученици, учители и родители бяха дошли инж. Татяна Петрова – Началник на регионален инспекторат – Ямбол, Венета Димитрова – секретар на община Елхово, Директори на училища от общината, Членове на училищното настоятелство, бивши учители и възпитаници на училището, родители и приятели.

С приветствено слово към учениците се обърна директорът на училището Мария Бързулова. Тя пожела успех на ученици и учители и изрази убедеността си, че учители, родители, общинско ръководство и общественост заедно могат да направят училището привлекателно за децата.

Прочетени бяха поздравителни адреси от регионален инспекторат – Ямбол, от кметът на община Елхово Петър Киров, както и от всички учебни заведения от град Елхово.

С празничния си концерт възпитаниците на училището изявиха своя талант , знания и умения. Разнообразната програма на всички ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” предизвикаха много емоции, радост и аплодисментите на публиката.