„АЗ И СВЕТЪТ“

Публикувано на 30 ноември 2016 в 5:26

На 28.11.2016 г. се проведе първият родителски урок на групата за занимания по интереси.

„АЗ И СВЕТЪТ“ от Проект  BG 05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности ( Твоят час), финансиран по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Съгласно инструкциите на проекта занятието бе проведено от родител  на участник в групата. Госпожа Елена Христова и нейната дъщеря Елеонора Христова подготвиха импровизирани съвети към останалите участници в проекта как да пътешестват и опознават света.

В урока „По суша, вода и въздух – какво трябва да зная в действителност, за да опозная света“ госпожа Христова бе включила полезни родителски съвети: как децата да избират маршрути за пътешествие, какви документи да подготвят, как да изберат хотели и транспортно средство. По изключително атрактивен начин бяха дадени животоопазващи съвети. Чрез въпроси и ситуации участниците бяха подтикнати да влязат в роли по време на пътешествие, как да оцелеят в различни ситуации, в които могат да попаднат в действителност.

Групата за занимания по интереси „Аз и светът“ е създадена по проект на МОН „Твоят час“. В нея участват 25 ученици от V и VІ клас. Ръководител на групата е госпожа Донка Владева, старши учител в прогимназиален етап. Заниманията по интереси  включват специфични теми от сферата на учебните предмети История и цивилизация и География и икономика.