Ученици обучават по-малки ученици

Публикувано на 30 ноември 2016 в 5:42

Постъпили в прогимназиалния курс на обучение петокласниците се почувстваха и възприеха като по-големи ученици, а съответно и с по-големи отговорности. Спомняйки си своята плахост и несигурност като първокласници, те с охота приеха предложената от класния си ръководител инициатива да помагат в обучението на по-малките ученици. Така се роди идеята за организирана кампания: „Ученици помагат на по-малки ученици“, която бе предложена и на другите класове. Първото мероприятие от нея се проведе на 28.11.2016 г. с І „А“ и V „Б“ клас в час на класа на тема: „Какво знаем за нашия патрон Паисий Хилендарски?“, което е част от поредицата мероприятия, проведени в седмицата на Патронния празник на училището.

Новите, малки приятели ни очакваха с нетърпение любопитство.

Часът започна с разказа на петокласничките Елеонора и Виктория за живота на Паисий Хилендарски, с който отговориха и на въпроса защо нашето училище, както и други просветни заведения носят неговото име.

Таня, Магдалена и Невена описаха добрите условия и МТБ за осъществяване на учебния процес и високите постижения на бивши и настоящи възпитаници в областта на науката, художествено-творческата и спортна дейност.

Първокласниците слушаха с интерес и си пожелаха да напишат след време своята страница в историята на училището.

В кратка блиц беседа те демонстрираха наученото. Разпознаха портрет на Паисий Хилендарски, рецитираха стихове за него, знаеха, че той е автор на Първата Българска история. За активното си участие и добрите умения по краснопис  получиха първите си химикали, както и висока морална оценка от присъстващите преподаватели.