ЗА УЧИТЕЛСКАТА КВАЛИФИКАЦИЯ

Публикувано на 24 февруари 2017 в 22:06

Проведеният на 21.02.2017г. открит урок по математика в VІІ „Б“ клас от Елена Чалъкова, учител по математика, е част от планираната дейност за повишаване квалификацията на преподавателите в ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ гр. Елхово. Откритият урок бе на тема: „Обобщение върху еднаквост на триъгълниците“.  Учениците отчетоха резултатите от извършената домашна работа, получиха съвет от учителката как да записват правилно условие и решение.

Чрез презентация беше направен преговор върху трите признака  за еднаквост. Учителката Елена Чалъкова бе подготвила онагледяване, подходящо за укрепване на представите за еднакви фигури, признаци за еднаквост на триъгълници, симетрала. С работен лист бяха поставени задачи за групова работа на учениците. След това часът продължи с решаване на задачи от ученика. При всяко подусловие се анализираше и записваше решение, а работата върху работните листи даваше обратна информация за знанията и уменията на учениците.

Изпитан беше един ученик на дъската, който беше оценен. С  поставянето на домашната работа и ново обобщаване на признаците за еднаквост приключи часът.

Навярно учителката се е чувствала по-притеснена от всеки друг час, защото нейни гости бяха колежки учителки и заместник-директорът, г-н Бординяшки, но е убедителен мотив и удовлетворението от добре свършената работа, от мобилизирането на учениците в необичайното изпитание.