Проект „Успех“, бе официално представен в ОУ „Св. Паисий Хилендарский“ – гр.Елхово

Публикувано на 13 февруари 2012 в 22:32

ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001

„Да направим училището привлекателно за младите хора”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

В ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово официално стартираха дейностите по проект „Успех”, който се осъществява по бюджетна линия “Да направим училището привлекателно за младите хора”, по Оперативна програма за развитие на човешките ресурси. Проектът е на Министерство на образованието, младежта и науката.

Проектът „Успех” има като основната цел да привлече учениците да участват в занимания извън задължителното учебно време, в което да заявят своите способности, интереси и компетентности в различни области на науката, изкуствата и спорта в неформална среда. В тази среда учениците срещат разбиране и подкрепа и това може да бъде ефикасна превенция на нарастващите прояви на насилие и агресивност в училище, за което са налице утвърждаващи се тенденции. Извънкласните и извънучилищни дейности дават възможност в значителна степен да се развие неформалното общуване между учителя, учениците, родителите.

Ръководител на проект „Успех” е Директорът на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово, г-жа Бързулова.

В ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Елхово има изградени общо осем клуба, в които участват между 12 и 15 ученика. В условията на проекта е всяка една група да бъде между 6 и 15 ученика. Клубовете в основното училище са:

1.„Ценности и човеколюбие“ с ръководител Иванка Стойкова,
2 „Християнски и семейни празници“ с ръководител Мария Ковачева, 3.„Разкажи ми приказка“ с ръководител Татяна Тончева,
4.„Пътешественик“ с ръководител Димитрина Димитрова,
5.„Млад химик“ с ръководител Гена Катранджиева,
6.„Сексуално и репродуктивно здраве“ с ръководител Николина Атанасова,
7.Дискусионен клуб „Моите права“ с ръководител Донка Владева
8. „Футбол“ с ръководител Иван Ников.