ЧЕТЕНИЯ – РАЗКАЗИТЕ НА ЧУДОМИР

Публикувано на 25 март 2017 в 21:45

Продължаващата втора година инициатива на учениците от V „Б“ клас „Ученици обучават по-малки ученици“ и призива на Фондация „Чудомир“ за провеждане на литературни четения се реализира в тематичен час на класа, проведен на 20.03.2017 година. В него участваха и учениците от І „А“ клас, а гости бяха г-жа Красимира Петрова, главен учител и класните ръководители – Николинка Атанасова и Мария Кючукова.

Чрез кратка презентация присъстващите се запознаха с основни моменти от творческата биография на Чудомир, като майстор на късия хумористичен разказ и фейлетон, като художник карикатурист.

За да се докоснат и усетят това майсторство и тънък хумор, петокласничките Невена и Магдалена прочетоха пред присъстващите разказа „Чете българинът, чете!“, който беше по техен избор, а Елеонора и Виктория прочетоха разказите „Вършитба“ и „Пазвата на мама“.

Малките слушатели, вече  четящи първолаци, пожелаха също да участват като четци и Елинор, Хрисияна и Георги прочетоха разказа „Дядо Рачо Чобанът“ и показаха много добра техника на четене.

Часът завърши с кратка беседа за ролята на проведения час и с предложение за организиране на екскурзия до гр. Казанлък, с цел – посещение на литературно-художествения музей “Чудомир“, на което учениците получиха обещанието на класния си ръководител.