С УСМИВКА И РАЗМИСЪЛ

Публикувано на 25 март 2017 в 22:29

Учениците от VІІ и VІІІ клас на ОУ „Свети Паисий Хилендарски” възприеха с готовност идеята да се запознаят с творчеството и житейския път на писателя Димитър Чорбаджийски-Чудомир. Поканата на фондация Чудомир и на къщата музей в Казанлък съвпадна с представената пиеса „Нашенци” по Чудомировите разкази, изиграна на сцената на читалището в гр. Елхово от местния самодеен театрален състав по случай празника на града. За учениците от V до VІІІ клас театралната постановка и обсъждането на пиесата в часовете по литература създадоха незабравими впечатления, повишавайки чрез хумора нагласата да се вглеждат в човешките слабости и с много търпение да променят нрави, които ни злепоставят.

Ученици от VІІ „А”, VІІІ „Б” и VІІІ „А” клас наблюдаваха презентация за писателя, четоха откъси от негови разкази, подреждаха изложба от карикатурите на Чудомир.

Времето се оказа недостатъчно, но младежите ще продължат да проучват хумористичните разкази, карикатури и картини на този творец в организираните от учителите четения и като самостоятелни занимания.