МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“

Публикувано на 8 март 2019 в 15:52

Математика без граници е състезание, провеждащо се от есента на 2013 година. То е с широка насоченост. Турнирът е за ученици от 1-ви до 12-ти клас и се провежда в 4 кръга – есенен, зимен, пролетен и финално състезание Математически звезди.
Първите три кръга са дистанционни – участниците се състезават или в училището, в което се обучават, или в училището – партньор за съответния град. Финалният кръг изисква присъствие.
Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 15 са с избираем отговор, а 5 – със свободен отговор.
Всяка вярно решена задача се оценява с 1 точка.

Учениците от III а клас и IV в клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово се включиха в есенния кръг на математическия турнир  „Математика без граници“. Тази година за пръв път домакин на турнира е ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово. Резултатите от всеки кръг се обявяват до пет дни след състезанието. Есенният кръг се проведе на 20.10.2018 год. В него сребърен медал завоюва ученичката Елинор Костадинова от III а клас, а ученикът Александър Желязков от IV в клас получи бронзов медал.

На 09.02.2019 год. се състоя и зимният кръг от турнира. В него взеха участие освен ученици от начален етап – III и IV клас, също и от V и VII клас. С бронзов медал бяха удостоени учениците Иванина Петрова Бонева от III в клас, Джанина Петрова Николова от III б клас, Елинор Георгиева Костадинова от III а клас, Крисия Кристиянова Лилова от IV б клас. Сребърен медал получи Александър Стоянов Желязков от IV в клас. Всички останали участници получиха грамоти.

Пожелаваме на медалистите бъдещи успехи в областта на математиката.

Регламент на състезанието: изтегли оттук